Producten

Conventionele brandmeldsystemen

Het principe van conventionele brandmeldingstechnologie wordt ook na vele jaren, vandaag de dag nog steeds veelvuldig toegepast. Het basisprincipe berust op stroommeting van de aangesloten elementen in één zone, waardoor een brandalarm in die zone kan worden gedetecteerd. Deze technologie geeft niet de mogelijkheid om een precieze locatie van de detectie weer te geven. Om die reden worden conventionele systemen doorgaans toegepast in kleinere installaties.

Conventionele brandmeldcentrales

De conventionele brandmeldcentrale vormt het hart van het conventionele brandmeldsysteem, dewelke de toestand van de aangesloten elementen op de detectiezones controleert en deze toestand aan de gebruiker weergeeft via het frontpaneel. Volgens de configuratie-instellingen zal de brandmeldcentrale automatisch uitgangen aansturen, zoals sirenes, deurmagneten, enz.

Notifier Brandmeldcentrale

NFS2 - NFS4 - NFS8

De NFS reeks conventionele brandmeldcentrales zijn verkrijgbaar in 2, 4 of 8 zonegroepen. Tot 30 conventionele brandmelders kunnen per zone worden aangesloten. Brand/storingsrelais, 8 configureerbare relaisuitgangen en 4 extra bewaakte sirenekringen kunnen optioneel worden toegevoegd.

Notifier centrale

Conventionele handmelders, drukknoppen en sleutelschakelaars

De eerste vaststelling van een beginnende brandhaard gebeurt vaak door personen die dit waarnemen. Om vervolgens een efficiënte evacuatie op te starten maakt men gebruik van handmelders (evacuatie drukknoppen). Na activatie van een handmelder zullen de sirenes automatisch het evacuatiesignaal verspreiden en eventuele bijhorende sturingen activeren (liften, rookkoepels, slagbomen, enz.). Ons aanbod aan handmelders is bijzonder uitgebreid om een antwoord te kunnen bieden op alle specifieke projectsituaties.

Notifier sleutelschakelaars

De MCP reeks conventionele handmelders is gekeurd volgens EN54-11. De rode handmelders zijn standaard uitgerust met een "brandend huis" label en het te activeren element (breekglaasje of plexi) met EN54-11 conforme opdruk (punt met twee pijltjes). Afhankelijk van de functionaliteit is de MCP reeks handmelders verkrijgbaar in een aantal kleuren.

CWSO

De ENscape conventionele alarmgevers worden gekenmerkt door hun moderne vormgeving en een eenvoudige en snelle installatie.

De sirenes zijn beschikbaar in rood of wit, geschikt voor muur- of plafondmontage en kunnen toegepast worden in brand meld- als inbraaksystemen.

Andere kenmerken:
- max. 107dB (A) @ 1m (toon 23)
- 32 toonselecties, incl. nieuwe beltonaliteit
- instelbare volume-instelling
- 2 toonsequenties voor waarschuwing en alarm
- standaard of hoog profiel sokkel
- IP65 uitvoering beschikbaar
- gekeurd volgens EN54-3

ENscape CWSO