s
Rookmelders zijn nu reeds wettelijk verplicht door de Vlaamse overheid in huurwoningen, appartementen en alle niewbouwwoningen!
Vlaanderen verplicht rookmelders vanaf 2020 in alle privé woningen en dit in elke kamer op elke verdieping!
Dit is de enige die u wakkermaakt bij brand!
Zorg dat u er op tijd bij bent zodat u wettelijk in orde bent alsook is het zeer belangrijk in geval van een eventuele brand voor uw verzekering!!
Geen rookmelders geplaatst betekend wettelijk niet in orde! Bij brand is het dan ook mogelijk dat er geen vergoeding door de verzekeringmaatschappij wordt uitgekeerd!
Rookmelders dienen om je tijdig te waarschuwen voor een brand. In België worden er jaarlijks ongeveer 25 000 branden geregistreerd. Ongeveer de helft hiervan doet zich voor in woningen. Elk jaar vallen er bij branden in België gemiddeld 120 doden. Europese Studies hebben uitgewezen dat het plaatsen van voldoende rookmelders in woningen het aantal doden drastisch kan terugdringen.
Rookmelders zenden een lichtbundel uit, die wordt opgevangen door een lichtgevoelige cel. Als er rook in de lichtbundel komt, wordt het licht verstrooid. Vanaf dat moment zal de rookmelder een luid piepend geluid produceren om te waarschuwen voor mogelijke brand.
Zorg ervoor dat je een rookmelder plaatst op elke gang, op elk verdiep. Vergeet ook de slaapkamers, de living en het bureau niet. Vermijd rookmelders in de keuken,badkamer of de garage. Kookdampen, waterdampen en uitlaatgassen kunnen zorgen voor vals alarm. Voor het plaatsen van de rookmelder volg je de voorschriften van de fabrikant.
Eenvoudige montage door middel van een aparte montageplaat die tevens beveiligd is tegen onbevoegde demontage Inclusief bevestigingsmateriaal ( plug+ schroef ) Na montage van de montageplaat tegen het plafond met de bijgeleverde bevestigingsmaterialen moet je enkel nog de melder door middel van een draaibeweging in de montagehouder aanbrengen waardoor deze automatisch ingeschakeld wordt
Installeer de CO-melder op hoofdhoogte, bijvoorbeeld:
Koolmonoxide of koolstofmonoxide (CO) is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof of andere fossiele brandstoffen. Het zit dan ook in uitlaatgassen van auto's en tabaksrook. Het wordt ook in de industrie gebruikt.
Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos.
Hierdoor is het erg gevaarlijk. Besteed voldoende aandacht aan het gevaar van koolmonoxide-vergiftiging. De laatste jaren nemen ongevallen met koolmonoxide (CO) sterk toe. Dit is onder andere te wijten aan de beter geïsoleerde huizen. Niet alleen bij brand komt koolmonoxide (CO) vrij, maar ook bij slecht functionerende geisers, CV-ketels en open haarden kan koolmonoxide vrij komen. Dit gevaar is wellicht nog groter dan brand, omdat brand door ons kan worden waargenomen. Koolmonoxide is echter onzichtbaar, reukloos, smaakloos en niet voelbaar. Daarom is het zo belangrijk om naast een rookmelder ook een CO-melder in huis te hebben die in alarm komt zodra de concentratie koolmonoxide te hoog is. Blootstelling aan een lage concentratie gedurende een langere periode is net zo schadelijk als blootstelling aan een hoge concentratie gedurende een korte periode. CO-melders zijn zeer effectief tegen dit gevaar en kunnen zeker levens sparen. Een goede CO-melder alarmeert op basis van een tijd gewogen meetwaarde. U wordt dan zowel bij hoge als bij lage concentraties gewaarschuwd.
De CO Koolstofmonoxyde melder kan het best gemonteerd worden in de nabijheid van de toestellen die bij een mogelijk defect CO kunnen vrijgeven en dit op Ooghoogte. Eenvoudige montage door middel van de bijgeleverde montagebenodigdheden( pluggen en schroeven )
Door het plaatsen van een gasmelder wordt u op tijd gewaarschuwd wanneer er aardgas, propaan of butaan vrijkomt in uw woning, bedrijfsruimte, boot, camper of caravan. Gas is giftig en kan bij inademing uw gezondheid schaden of zelfs levensgevaarlijk zijn. Een juiste plaatsing van het gasalarm is van groot belang. Aardgas stijgt naar boven, terwijl propaan en butaan zwaarder is dan zuurstof en hierdoor laag bij de grond blijft. Het is raadzaam om de gasdetector in de buurt van de hittebron te plaatsen. Advies is om de melder op circa 2 tot 3 meter van de gasboiler, gaskachel of het gasfornuis te monteren.
Indien u de gasmelder voor het detecteren van aardgas wilt gebruiken, dient u de melder maximaal 30 centimeter onder het plafond te monteren. Bij gebruik voor de gassen butaan of propaan is het raadzaam om de gasmelder laag bij de vloer te plaatsen. Het advies is om de melder maximaal 30 cm boven de vloer te plaatsen op circa 2 tot 3 meter afstand van de hittebron. Deze melders detecteren met uitzondering van de 3gas+ gasmelder alleen Propaan, Butaan of aardgas.
De Firesafe GS melder wordt gevoed via 230v netstroom met stekker of is met behulp van de meegeleverde auto aanstekerplug (12v) ook te gebruiken in uw camper, caravan of boot. De gasmelder geeft een luid alarm wanneer er gas vrijkomt. Wanneer er gas ontsnapt hoort u een luid (85 db) alarmsignaal. De melder is voorzien van een praktische testknop waarmee de detector makkelijk en regelmatig getest kan worden. De gasmelder is geschikt voor het detecteren LPG, LNG, Propaan, Methaan, Butaan en Aardgas. Deze melder is geschikt voor wandmontage en is uitgerust met led-indicatie. (functie, foutmelding en alarm).